Fatih · istanbul · Istanbulakutinggal · menetapdiistanbul · Uncategorized

Istanbul sesi 1

 

Turkey ini ada 2 benua .  .di tanah europe bukan saja istanbul ya . Ada kota edirne tekirdag dan kirklareli   .

Perjalanan dari Istanbul – Edirne  dalam 3 jam  menaiki kereta atau bas express . 

Kalau dah repeat istanbul , pergi lah day trip ke edirne pulak atau jln2 cari makan di istanbul sebelah asia contohnya naik ferry ke kadikoy atau uskudar .

Kita boleh buat sarapan di istanbul eropah dan  tengah hari berada di istanbul sebelah asia pulak . boleh pilih sama ada ke uskudar atau kadikoy .

jika nak rasa angin bosporus ,boleh naik ferry dari Eminonu . 20 minit dah sampai 

Jika nak cepat   , boleh naik marmaray  2-3 minit dah sampai  . contohnya stesen marmaray di sirkeci . 

Instagram @yennidogan
Fb page turkey with you

 

kadikoy

Advertisements

12 thoughts on “Istanbul sesi 1

  1. Mmg saya dah niat nak repeat trip ke Turki lps blk bln Mei baru ni.. Duk asyik terkenang2 lagi.. Kali ni kena borong tasbih wangi byk2 dr kedai Yeni.. Hadiah yg sungguh berbaloi sbb bila penerima guna.. Pemberi pun dpt saham pahala jg.. 🙂

  2. seni cok ozledim Turkiye..seperti terasa angin dingin Selat Bhosporus silir menyilir singgah di pipi bersama kicauan unggas laut yang berterbangan. Rindu pada bumi Ottoman tak terungkap dengan patah perkataan semenjak kaki menjejak bumimu pada tanggal 30.1.2014. InsyaAllah ada rezekit ketemu lagi di Istanbul Yeni ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s